Excelsior heeft maandagavond verzuimd om de eerste overwinning van 2020 te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers gaven met tien man een voorsprong uit handen bij Jong PSV en verloren zelfs met 2-1 door een treffer in de laatste minuut. Jong AZ-Almere City eindigde in een spectaculair 3-3-gelijkspel.

Excelsior stond al na een dik kwartier met tien man - doelman Alessandro Damen kreeg rood na het neerhalen van een doorgebroken speler - maar de bezoekers gingen toch met een voorsprong de rust in. Sander Fischer kopte een voorzet van Luigi Bruins binnen.

Daar bleef het ook lange tijd bij, maar Jong PSV kwam twintig minuten voor tijd toch op gelijke hoogte in Eindhoven. Noni Madueke omspeelde doelman Maarten de Fockert en tikte binnen. Het leek 1-1 te worden, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd tekende Cyril Ngonge van dichtbij toch voor de winnende goal.

Excelsior bleef voor de vierde competitiewedstrijd op rij zonder zege en zakt naar de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Nummer zestien Jong PSV boekte de eerste overwinning sinds 29 november.

Excelsior kwam nog wel op voorsprong in Eindhoven. (Foto: Pro Shots)

Doelpuntenfestijn bij Jong AZ-Almere City

Het duel tussen Jong AZ en Almere City in Wijdewormer werd een doelpuntenfestijn. De bezoekers uit Almere kwamen twee keer op voorsprong, maar gaven die marge van één net zo vaak weer uit handen. Bij rust stond het 1-1 door goals van Zakaria Aboukhlal en Thomas Verheijdt.

Nick Venema benutte aan het begin van de tweede helft een strafschop en een minuut later maakte Ferdy Druijf al gelijk namens Jong AZ. Via James Efmorfidis pakte Almere een kwartier voor tijd opnieuw de leiding, maar weer kwam de thuisploeg snel langszij. Aboukhlal zorgde met de 3-3 voor het slotakkoord.

Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel. Almere City blijft in de middenmoot hangen en Jong AZ bezet op dit moment de veertiende plek.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie