PSV-trainer Ernest Faber heeft zijn opstelling behoorlijk gewijzigd voor de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Twente. Ibrahim Afellay en Sam Lammers hebben een basisplaats in het Philips Stadion, terwijl Steven Bergwijn ontbreekt in de selectie.

De 22-jarige Bergwijn, die nog tot medio 2023 onder contract staat bij PSV, onderhandelt met Tottenham Hotspur over een transfer, maar PSV laat weten dat er nog geen akkoord is met de Premier League-club.

Faber kondigde na de pijnlijke 2-0-nederlaag donderdag in de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen NAC Breda aan dat hij ging ingrijpen, al wordt hij daar ook deels toe gedwongen. Timo Baumgartl is geschorst na zijn rode kaart tegen NAC en wordt centraal achterin vervangen door 'middenvelder' Jorrit Hendrix. Denzel Dumfries, Daniel Schwaab en Nick Viergever completeren de defensie.

Op het middenveld heeft Afellay voor het eerst sinds zijn terugkeer afgelopen zomer een basisplaats bij PSV. Ook Pablo Rosario en Mohamed Ihattaren starten in de middenlinie, terwijl Bruma, Lammers en Gakpo de aanval vormen.

Lang debuteert voor FC Twente

Bij FC Twente krijgt Noa Lang voor het eerst sinds zijn komst speeltijd. De van Ajax gehuurde aanvaller begint voorin op de vleugel en Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa zijn de andere aanvallers in de ploeg van trainer Gonzalo García García, die al zes wedstrijden niet gewonnen heeft in de Eredivisie.

PSV tegen FC Twente begint zondag om 16.45 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van arbiter Siemen Mulder.

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Hendrix, Viergever; Rosario, Afellay, Ihattaren; Bruma, Lammers, Gakpo.

Opstelling FC Twente: Drommel; Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Xandro Schenk, Bosch, Busquets, Selahi; Cantalapiedra, Espinosa, Noa Lang

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie