PSV begint donderdag met Nick Viergever en Jorrit Hendrix in de basis aan het uitduel met NAC Breda in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Ten opzichte van de wedstrijd tegen VVV-Venlo (1-1) van zondag verdwijnen Cody Gakpo en Olivier Boscagli uit het elftal.

Viergever staat linksback in de formatie van interim-trainer Ernest Faber, die het Duitse centrale duo Daniel Schwaab-Timo Baumgartl intact houdt. Tegen VVV ontbrak Viergever nog vanwege een schorsing.

Hendrix moest het zondag met een invalbeurt doen. In Breda is er voor hem wel een plaats op het middenveld. Mohammed Ihattaren schuift door naar de voorhoede, waardoor Gakpo op de bank moet plaatsnemen.

Sam Lammers zit voor het eerst sinds zijn knieblessure bij de wedstrijdselectie van PSV. De spits liep die kwetsuur op in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax (2-0).

Bij NAC, de huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie, kiest interim-trainer Willem Weijs voor dezelfde elf namen die vrijdag met 3-1 te sterk waren voor Jong AZ.

NAC-PSV begint om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Opstelling NAC Breda: Olij; Schouten, Riera, Van Hecke, Van Anholt; Verschueren, I. Ilic, El Allouchi, L. Ilic; Dogan, Boussaid.

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Baumgartl, Viergever; Rosario, Thomas, Hendrix; Ihattaren, Bergwijn, Bruma.