De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord is dinsdag gestaakt vanwege de dichte mist in Sittard. Er kon na ruim een uur spelen bij een 1-1-stand niet meer verder worden gespeeld in het Fortuna Sittard Stadion.

Scheidsrechter Kevin Blom legde in de 64e minuut het spel stil omdat de mist dusdanig van invloed was op het spel en concludeerde na een half uur binnen te hebben gezeten dat de omstandigheden er niet beter op waren geworden.

"Ik kan vanuit de middencirkel beide doelen niet meer zien en mijn assistenten kunnen geen buitenspel meer constateren, dus na overleg met alle betrokkenen heb ik besloten dat er vandaag niet meer wordt gevoetbald", zei Blom tegen FOX Sports.

De wedstrijd wordt op dinsdag 28 januari vanaf 20.00 uur hervat in de 64e minuut bij een 1-1-stand, zo meldde de bond dinsdagavond.

Scheidsrechter Kevin Blom voert overleg samen met zijn assistenten. (Foto: Pro Shots)

Voor de wedstrijd al de nodige twijfels

Voor de wedstrijd waren er al de nodige twijfels of er gevoetbald kon worden vanwege de mist. Blom deed tot drie keer toe een meting, maar vond de omstandigheden toen goed genoeg om af te kunnen trappen.

Naarmate de eerste helft vorderde trok de mist steeds meer weg en vlak voor rust kwam Feyenoord op een 0-1-voorsprong door een eigen doelpunt van Amadou Ciss, die een hoekschop ongelukkig achter zijn doelman Alexei Koselev werkte.

In de tweede helft was de mist opeens weer volledig terug en bracht Fortuna meteen de stand op gelijke hoogte dankzij een treffer van Felix Passlack, die keeper Justin Bijlow met een gekruld schot in de verre hoek verschalkte.

Om de wedstrijd af te kunnen maken, werd er nog wel gebruik gemaakt van een oranje bal, maar ook dat bracht geen soelaas, waarna Blom na enig denktijd de trainers van beide ploegen inlichtte dat verder spelen geen zin had.

Bekijk de uitslagen en het programma in het TOTO KNVB Bekertoernooi