Jetro Willems moet de rest van het seizoen missen. De 25-jarige verdediger van Newcastle United heeft zaterdag in het thuisduel met Chelsea (1-0-zege) de voorste kruisband van zijn knie afgescheurd.

"Het is wat we vreesden", zei Newcastle-manager Steve Bruce maandag op een persconferentie. "Hij was een goede speler voor ons en we zullen hem missen."

De linksback moest in de wedstrijd tegen Chelsea al in de twaalfde minuut met een brancard van het veld worden gedragen, nadat hij verkeerd was terechtgekomen na een duel met Callum Hudson-Odoi. Hij zal nu zes tot negen maanden moeten revalideren.

Willems was dit seizoen een basisspeler bij Newcastle United, dat hem voor een seizoen huurt van Eintracht Frankfurt. De oud-PSV'er deed in 19 van de 23 competitiewedstrijden mee bij de huidige nummer twaalf van de Premier League.

"Het gaat nu in eerste instantie om de gezondheid van Jetro, niet om zijn toekomst", aldus Bruce. "Hij zal eerst een operatie ondergaan en dan zullen we over een paar weken zijn situatie bespreken. Het is te vroeg om te speculeren. Eintracht Frankfurt zal in ieder geval het laatste woord hebben over zijn behandeling."

Willems is 22-voudig international, maar zijn laatste interland dateert van oktober 2016.

Jetro Willems verliet per brancard het veld tegen Chelsea. (Foto: Pro Shots)

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand van de Premier League