Kenneth Vermeer vertrekt na 5,5 jaar bij Feyenoord. De doelman maakt de overstap naar de Verenigde Staten en tekent een meerjarig contract bij Los Angeles FC uit de MLS.

De 34-jarige Vermeer had een aflopend contract bij Feyenoord, maar kiest er dus niet voor om dat uit te dienen. Hij tekent bij Los Angeles FC voor twee jaar, waardoor hij vastligt tot het einde van 2021.

Feyenoord nam de geboren Amsterdammer medio 2014 voor 1 miljoen euro over van Ajax. Het is niet bekend wat de Rotterdammers van Los Angeles FC ontvangen voor de vijfvoudig international van het Nederlands elftal.

Vermeer, die tussen januari 2018 en juni 2018 nog werd verhuurd aan Club Brugge, speelde in totaal 133 duels voor Feyenoord. Hij won met de club de landstitel (2017), de TOTO KNVB Beker (2016) en twee keer de Johan Cruijff Schaal (2017 en 2018).

"Kenneth heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in deze fase van zijn carrière graag nog een stap als deze wilde maken. Nu Justin Bijlow weer fit is en Kenneth bij ons over een aflopend contract beschikt, zien wij mogelijkheden om hieraan mee te werken", zegt technisch directeur Sjaak Troost.

Vermeer naar nummer één van Western Conference

Vermeer verruilt Feyenoord voor de nummer één van de Western Conference in het afgelopen seizoen van de MLS. Los Angeles FC deed vorig jaar ook mee aan de play-offs voor de landstitel, maar werd in de halve finales verslagen door Seattle Sounders FC, dat uiteindelijk de titel pakte.

Bij Los Angeles FC staat onder anderen Carlos Vela onder contract. De Mexicaanse aanvaller, die in het verleden uitkwam voor Arsenal, werd in het voorbije seizoen de topscorer van de Amerikaanse competitie. Het nieuwe seizoen van de MLS begint in maart.

Feyenoord verhuurde woensdag verder nog Achraf El Bouchataoui aan FC Dordrecht, de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie waar Feyenoord mee samenwerkt. De twintigjarige middenvelder wacht nog op zijn debuut in het eerste elftal.

Trainer Dick Advocaat hoopt dat Feyenoord zich deze maand nog gaat versterken met een tweede spits, maar algemeen directeur Mark Koevermans liet dinsdag op de nieuwjaarsreceptie weten dat er eerst spelers moeten worden verkocht of verhuurd om ruimte te creëren.