Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord sluit niet uit dat Dick Advocaat ook volgend seizoen de trainer van de club is. De 72-jarige Hagenaar werd begin november nog aangesteld als interim-coach tot het einde van het seizoen.

"De geluiden dat Dick de trainer blijft, worden steeds harder. Dat is ook logisch als je succes hebt. Maar Frank (technisch directeur Frank Arnesen, red.) moet officieel nog beginnen en die gaat er echt over. We hebben nog genoeg tijd om daarover na te denken. Het seizoen is pas in mei afgelopen", zei Koevermans dinsdag op de nieuwjaarsreceptie.

Advocaat volgde ruim twee maanden geleden de vertrokken Jaap Stam op. Hij verloor sindsdien slechts één officiële wedstrijd met Feyenoord (in de groepsfase van de Europa League op bezoek bij FC Porto) en klom daardoor van de tiende naar de vijfde plaats op de ranglijst van de Eredivisie.

"Wij willen er rustig naar kijken en dat wil Dick zelf ook. Hij wil eerst dit seizoen goed afsluiten. Hij straalt nog echt passie en vechtlust uit, dat vind ik mooi om te zien. Hij heeft verteld dat Feyenoord zijn laatste club is en wat Dick zegt klopt. Dus dat geeft ons ook de tijd. In de voetballerij is niks uitgesloten. Zeg nooit nooit", aldus Koevermans.

Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord voert het woord tijdens de nieuwjaarsspeech. (Foto: Pro Shots)

'Verhalen over machtsstrijd raken me'

Koevermans is zelf pas ruim een maand de algemeen directeur van Feyenoord, nadat hij die functie al een tijdje op interimbasis had vervuld na het vertrek van Jan de Jong. Hij werd de afgelopen dagen in de media geconfronteerd met verhalen over dat er binnen de club een machtsstrijd gaande zou zijn.

"Er is al veel over gezegd en geschreven. Dat vind ik niet leuk en het raakt me ook. Niet alleen als mens, maar ook als Feyenoorder. Ik ga ervan uit dat iedereen die hier aanwezig is het beste met Feyenoord voorheeft en dat dit met de goede intentie gebeurt", keek Koevermans de zaal in.

"Er zijn vele wegen die leiden naar succes en ik hoop oprecht dat we gezamenlijk één van die wegen kiezen. Dat we met zijn allen in die auto of bus gaan zitten en naar dat succes gaan. Of dat op korte termijn gaat lukken, weet ik niet. Maar ik ga er alles aan doen om al die groepen bij elkaar te krijgen."

Zo moet het eventuele nieuwe stadion van Feyenoord aan de oever van de Maas eruit komen te zien. (Foto: OMA)

'Hopen in de zomer groen licht te krijgen voor stadion'

Feyenoord hoopt komende zomer eindelijk een definitieve beslissing te nemen over De Kuip. De club meldde vorige maand nog dat de directies en raden van commissarissen van Stadion en BVO (betaald voetbal organisatie) in een gezamenlijke verklaring over het stadiondossier concludeerden dat er nog veel werk te doen is en dat daarom de eventuele verhuizing naar een nieuw stadion aan de oever van de Maas met een jaar is uitgesteld van 2024 naar 2025.

"Wij als BVO zijnde willen zeker een nieuw stadion. Ik begrijp als geen ander de emoties van de supporters. Het is moeilijk om De Kuip na 85 jaar te verlaten, maar als we stappen willen zetten, dan moeten we verhuizen. Maar het moet wel verantwoord zijn. We moeten over honderd jaar nog steeds in het nieuwe stadion spelen", benadrukte Koevermans, die daarbij een voorzichtig applaus kreeg.

"Alles wordt op dit moment door het projectbureau doorberekend. We willen het nieuwe stadion bouwen voor de kosten die we hebben afgesproken (444 miljoen euro, red.), voor een deel eigenaar worden en er minimaal 25 miljoen uit halen. Het is best wel een klus, dus we hebben nog een paar maanden de tijd nodig om alles op een rij te zetten. We hopen ergens in de zomer groen licht te krijgen en dan door te pakken."

Feyenoord hervat de Eredivisie zaterdag voor eigen publiek tegen sc Heerenveen. De landskampioen van 2017 maakt gezien de forse achterstand van dertien punten op koploper Ajax nagenoeg geen kans meer op de titel, maar is met een achterstand van drie punten op nummer drie PSV nog wel volop in de race om een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie