PSV heeft PUMA gestrikt als nieuwe kledingsponsor. Het Duitse sportmerk vervangt na dit seizoen Umbro, dat in 2015 het stokje overnam van Nike.

De overeenkomst met PUMA loopt tot medio 2025, maakte Toon Gerbrands dinsdag bekend op de nieuwjaarsshow van PSV.

Bedragen werden niet genoemd, al gaat het volgens de algemeen directeur om een "aanzienlijke verbetering" ten opzichte van het vorige contract.

PUMA is een bekend merk in de voetbalwereld en levert ook de kleding van topclubs als Manchester City, Borussia Dortmund, AC Milan en Valencia.

"De club is trots dat een merk met een wereldwijde uitstraling kiest voor PSV", zegt commercieel directeur Frans Janssen. "PUMA biedt ons de kans om uniek en authentiek te blijven, terwijl we tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de kennis en kwaliteit van één van 's werelds grootste sportmerken."

De deal met PUMA komt niet als een verrassing. Er gingen al langer geruchten dat PSV een deal had gesloten met het Duitse bedrijf.

Ingrid Wolf eerste vrouw in rvc

PSV maakte daarnaast bekend dat er voor het eerst een vrouw toetreedt tot de raad van commissarissen van de club. Ingrid Wolf wordt naar voren geschoven als opvolger van Bert van der Els, wiens termijn verstreken was.

"Dat ze de eerste vrouw is maakt het uniek, maar we hebben Ingrid vooral gevraagd vanwege haar competenties", zegt president-commissaris Jan Albers. Oud-doelman Hans van Breukelen, Robert van der Wallen en Ton van Veen zijn de overige toezichthouders.

De 48-jarige Wolf komt uit de medische wereld. Tussen 2008 en 2019 werkte ze in Eindhoven voor de St. Anna Zorggroep, al jarenlang medisch partner van PSV.