Kenneth Vermeer kan op korte termijn zijn transfer naar Los Angeles FC afronden. De 34-jarige doelman vertrekt na vijf jaar bij Feyenoord, dat zo goed als rond is met de club uit de Amerikaanse competitie MLS.

Algemeen directeur Mark Koevermans meldde dinsdag op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord dat de club een akkoord met Los Angeles FC nadert. Los Angeles FC was vorig jaar de beste ploeg in het reguliere seizoen van de Major League Soccer (MLS) en verloor vervolgens in de halve finales van de play-offs.

"Het is een reële optie dat Kenneth na de winterstop niet meer voor Feyenoord speelt", zei Koevermans. Met het geld dat vrijkomt, hoopt Feyenoord een nieuwe spits te halen.

De verbintenis van Vermeer bij Feyenoord loopt komende zomer af. De Rotterdammers hebben met Justin Bijlow en Nick Marsman twee doelmannen die ervaring hebben als eerste keeper en werken daarom mee aan de transfer van de vijfvoudig international.

Vermeer speelt sinds de winterstop van het seizoen 2014/2015 voor Feyenoord, dat hem destijds overnam van aartsrivaal Ajax.

In zijn eerste anderhalf jaar in De Kuip was hij eerste doelman, maar hij raakte zijn plek mede door blessureleed kwijt en werd in het seizoen 2017/2018 verhuurd aan Club Brugge. Sinds de tweede helft van vorig seizoen is de keeper weer eerste keus bij Feyenoord.