Jong Ajax heeft maandag verzuimd om de gedeelde koppositie te pakken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 0-0-gelijkspel op bezoek bij laagvlieger Jong PSV.

Jong Ajax kreeg weliswaar een aantal goede kansen om te scoren, maar ontsnapte ook een paar keer aan een tegentreffer, waardoor de remise een juiste afspiegeling was van de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen.

De bezoekers beëindigden de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Joshua Pynadath in de blessuretijd. De invaller beging een zware overtreding van achteren op een speler van PSV en kan een flinke schorsing tegemoet zien.

Bij Jong Ajax deed onder anderen Sergiño Dest mee. De Amerikaanse verdediger verliet vorige week het trainingskamp van het eerste elftal in Qatar eerder vanwege de opgelopen politieke spanningen in het Midden-Oosten.

Des Kunst was met twee doelpunten de grote man aan de kant van Jong AZ tegen TOP Oss. (Foto: Pro Shots)

Cambuur nog steeds alleen aan de leiding

SC Cambuur gaat nu na 21 speelrondes nog aan de leiding. De Leeuwarders, die vrijdag met 1-2 verloren van FC Volendam, hebben twee punten voorsprong op Jong Ajax en vijf punten op De Graafschap en FC Volendam.

Jong AZ won maandag in eigen huis relatief eenvoudig met 3-1 van TOP Oss door doelpunten van Des Kunst (1-0 uit strafschop en 3-1), Richonell Margaret (2-1) en een tegentreffer van Olivier Rommens (1-1).

De Alkmaarders namen daardoor afstand van de onderste clubs (FC Dordrecht, Helmond Sport en TOP Oss) en stegen naar de dertiende plaats. Het verschil met het linkerrijtje bedraagt nog altijd wel liefst negen punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie