ADO Den Haag heeft zich maandag op huurbasis versterkt met Mick van Buren van Slavia Praag. FC Twente nam Giovanni Troupée tijdelijk over van FC Utrecht.

Van Buren moest bij Slavia Praag voornamelijk genoegen nemen met een rol als pinchhitter. Hij kwam dit seizoen wel als invaller in het veld tijdens de Champions League-duels met FC Barcelona, Borussia Dortmund en Internazionale.

De 27-jarige aanvaller staat al 3,5 jaar onder contract bij Slavia Praag. Hij speelde 81 wedstrijden (vijftien doelpunten) in het eerste elftal en werd met de club twee keer kampioen van Tsjechië en twee keer winnaar van de nationale beker.

Van Buren doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde in 2011 namens Excelsior in het betaald voetbal. Hij verkaste in 2013 naar het Zweedse Esbjerg en belandde in 2016 bij Slavia Praag.

ADO was maandag zeer actief op de transfermarkt. De Hagenaars legden naast Van Buren ook de Welshman George Thomas (Leicester City) en de Belg Laurens de Bock (Leeds United) op huurbasis vast.

ADO verkeert halverwege het seizoen in degradatiegevaar. De ploeg van de nieuwe Engelse trainer Alan Pardew staat slechts zeventiende en stuit zondag bij de hervatting van de Eredivisie meteen in eigen huis op hekkensluiter RKC Waalwijk.

Giovanni Troupée. (Foto: Pro Shots)

Troupée kon niet rekenen op veel speeltijd

Troupée kon bij FC Utrecht niet rekenen op veel speeltijd. Hij speelde dit seizoen tien wedstrijden in het eerste elftal, maar stond alleen in het bekerduel met Excelsior '31 (1-4-zege) in de basis.

De 21-jarige verdediger debuteerde in 2015 voor FC Utrecht. Hij kwam tot 75 wedstrijden in de hoofdmacht (vijf doelpunten) en werd in de tweede helft van vorig seizoen al uitgeleend aan ADO Den Haag.

"Ik hoop dat ik het team kan helpen, verdedigen is uiteraard het belangrijkste, maar ik hoop ook aanvallend wat extra's te kunnen brengen. Omdat ik weinig speelde bij FC Utrecht is dit een ideale oplossing", zegt Troupée op de site van FC Twente.

Troupée moet bij FC Twente de concurrentie aangaan met onder anderen Paul Verhaegh en Calvin Verdonk, die voor de winterstop vaak werden opgesteld als respectievelijk rechts- en linksback.

FC Twente is na een geweldige competitiestart afgezakt naar de twaalfde plaats. De ploeg van de jonge Uruguayaanse trainer Gonzalo García García stuit zaterdag op eigen veld op FC Groningen.

Charlison Benschop. (Foto: Pro Shots)

Groningen raakt Benschop kwijt

FC Groningen raakte Charlison Benschop maandag kwijt. De dertigjarige aanvaller vervolgt zijn carrière bij het Cypriotische Apollon Limassol, dat dit seizoen nog verloor van PSV in de voorrondes van de Europa League.

Benschop speelde pas een half jaar bij FC Groningen, dat hem in de voorbije zomer transfervrij binnenhaalde. Hij begon bij de Groningers nog wel als bassispeler en scoorde drie keer, maar moest zijn plek al snel afstaan aan Kaj Sierhuis en Joel Asoro.

“Charlison kwam afgelopen zomer met bepaalde verwachtingen naar Groningen. Hoewel hij zeker een aandeel heeft gehad binnen het team in de eerste seizoenshelft, hebben wij na een half jaar met elkaar ook geconcludeerd dat het niet is geworden wat beide partijen ervan hadden verwacht", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

"Toen Apollon Limassol zich voor Benschop meldde, hebben wij dan ook besloten in gesprek te gaan over een transfer. Met Kaj en Asoro hebben wij jonge en talentvolle spitsen binnen de eerste selectie en daarnaast klopt jeugdinternational Romano Postema nadrukkelijk op de deur."

FC Groningen is bezig aan een wisselvallig seizoen en is nog net niet terug te vinden in het linkerrijtje. De ploeg van trainer Danny Buijs bezet de tiende plaats en gaat zaterdag dus op bezoek bij FC Twente.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie