De Zuid-Limburgse derby tussen Roda JC en MVV Maastricht is zondag tweemaal stilgelegd omdat supporters van de thuisploeg rookbommen afstaken en met vuurwerk gooiden. De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie eindigde na een knotsgekke slotfase in 2-2.

Scheidsrechter Pol van Boekel legde het duel al kort na de aftrap stil, omdat de harde kern van Roda JC voor een grote zwarte rookwolk zorgde achter het doel. De spelers wachtten enkele minuten bij de zijlijn totdat de wedstrijd hervat kon worden.

Na een kwartier stuurde Van Boekel de spelers van beide teams zelfs naar de kleedkamer, toen er opnieuw rookbommen werden afgestoken. De twee incidenten leverden in totaal een oponthoud van zo'n twintig minuten op.

Van Boekel liet weten dat de wedstrijd definitief gestaakt zou worden als de fans zich opnieuw zouden misdragen.

Supporters van Roda JC staken rookbommen af en gooiden met vuurwerk. (Foto: Pro Shots)

Roda JC maakt in slotfase 0-2-achterstand ongedaan

Halverwege de tweede helft schoot Joeri Schroijen van dichtbij de openingstreffer binnen. Het spektakel van de wedstrijd bleef bewaard voor de laatste drie minuten.

In de 88e minuut zorgde spits Koen Kostons met een fraaie stift voor het hoogtepunt van de middag: 0-2. Twee minuten later maakte Roland Alberg de aansluitingstreffer, nadat hij een slechte terugspeelbal van Schroijen onderschepte.

Daarna ging ook MVV-doelman Nigel Bertrams in de fout door een hoge bal los te laten. Spits Ike Ugbo profiteerde en schoot de gelijkmaker binnen.

Beide clubs schieten weinig op met het gelijkspel. MVV staat vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie en Roda bezet de zestiende plek.

Jonathan Okita bezorgde NEC de overwinning op FC Den Bosch. (Foto: Pro Shots)

NEC vindt aansluiting met subtop

NEC is dankzij een benauwde overwinning op FC Den Bosch achtste in de stand. De Nijmegenaren behouden dankzij de 1-0-zege de aansluiting met de subtop en gaan aan de leiding in de derde periode.

Het enige doelpunt van de avond werd gemaakt door Jonathan Okita, die vlak voor rust doel trof. In de tweede helft had Jellert van Landschoot de 2-0 op zijn schoen, maar de Belg trof met een fraaie knal de lat.

FC Den Bosch kreeg met name in de eerste helft de nodige kansen op een treffer, maar die waren niet aan de Bosschenaren besteed. De formatie staat door de nederlaag bovenaan in het rechterrijtje.

James Efmorfidis scoort voor Almere City in Deventer. (Foto: Pro Shots)

Go Ahead thuis niet langs Almere

Subtoppers Go Ahead Eagles en Almere City speelden in de Adelaarshorst met 1-1 gelijk. De treffers vielen in een tijdsbestek van drie minuten.

De ploeg uit Flevoland kwam in de 72e minuut op voorsprong toen James Efmorfidis een voorzet van Delvechio Blackson afrondde. In de 74e minuut bracht Adrian Edqvist de ploeg uit Deventer alweer op gelijke hoogte: 1-1.

In de extra tijd kreeg Maarten Pouwels nog een opgelegde kans op de winnende treffer, maar de invaller van Go Ahead wist van dichtbij doelman Joshua Smits niet te passeren.

Go Ahead klimt door het gelijkspel naar de vijfde plaats, terwijl Almere City de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie is.

Bekijk de stand, uitslagen en het programma in de Keuken Kampioen Divisie