Vitesse heeft dinsdag een oefennederlaag geleden bij de rentree van Edward Sturing als trainer. De Arnhemmers verloren in Portugal met 0-2 van Servette FC.

Vitesse moest tegen de nummer vijf van de Zwitserse Super League - de competitie loopt daar al op zijn eind - vlak voor rust de 0-1 van Grejohn Kyei en in de slotfase de 0-2 van Miroslav Stevanovic incasseren.

De geel-zwarte formatie speelde niet in haar sterkst mogelijke opstelling. Zo stonden Kostas Lamprou en Thomas Buitink in de basis en maakten talenten Brend Leeflang, Million Manhoef en Daan Huisman hun officieuze debuut.

Sturing is sinds vorige week voor al de vijfde keer de trainer van Vitesse, als opvolger van Joseph Oosting, die in de laatste weken voor de winterstop de honneurs waarnam na het ontslag van Leonid Slutsky.

Heracles Almelo verraste Borussia Mönchengladbach. (Foto: Pro Shots)

Twente gelijk tegen Düsseldorf

Heracles Almelo en FC Emmen boekten in tegenstelling tot Vitesse wel een oefenzege. De Almeloërs en de Emmenaren wonnen beide in Spanje knap van respectievelijk Borussia Mönchengladbach (3-1) en 1. FSV Mainz (3-2).

Heracles kwam tegen de nummer twee van de Bundesliga nog wel op achterstand door een doelpunt van Breel Embolo, maar trok daarna alsnog aan het langste eind dankzij treffers van Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers (twee keer) en Jeremy Cijntje.

Emmen kwam tegen de nummer veertien van de Bundesliga tot drie keer toe op voorsprong door doelpunten van Marko Kolar, Glenn Bijl en Luciano Slagveer en Mainz bracht de stand tussendoor tweemaal in evenwicht dankzij treffers van Adam Szalai en Jean-Paul Boëtius.

Verder speelde FC Twente in Spanje op de valreep gelijk tegen Fortuna Düsseldorf: 1-1. De Tukkers keken tegen de nummer zestien van de Bundesliga lang tegen een achterstand aan door een doelpunt van Steven Skrzybski, maar voorkwamen een nederlaag dankzij een late treffer van Tim Hölscher.