Ajax speelt donderdag tijdens het trainingskamp in Qatar tegen KAS Eupen, zo heeft de club zondag bekendgemaakt. De Belgische club neemt de plaats in van Galatasaray.

Ajax moest op zoek naar een nieuwe tegenstander nadat Galatasaray afzag van het trainingskamp. In Eupen, de nummer dertien uit de Jupiler Pro League, is die opponent dus gevonden.

Zaterdag speelt Ajax ook al een oefenduel met een Belgische tegenstander als de ontmoeting met Club Brugge op het programma staat. Bij die club staat Ruud Vormer onder contract.

Ajax kondigde in oktober aan dat de club naar Qatar zou gaan om een stadion voor het WK van 2022 te testen. Het kwam de Amsterdammers op kritiek van onder meer de eigen supportersvereniging en mensenrechtenorganisatie Amnesty International te staan.

Bij de bouw van de stadions voor het WK van 2022 zijn honderden doden gevallen. Arbeiders stierven door de hitte waarin zij moesten werken en de stress van de hoge werkdruk, meldde The Guardian recent op basis van grootschalig onderzoek.

Ook PSV op trainingskamp in Qatar

Net als Ajax is ook PSV naar Qatar afgereisd om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Naar verluidt zullen de Eindhovenaren geen stadions gaan testen en verdient de club er ook niks aan.

PSV staat donderdag tegenover Club Brugge en oefent op Qatarese bodem twee dagen later ook tegen Eupen. De 24-voudig landskampioen hervat de competitie op 19 januari uit tegen VVV-Venlo. Ajax speelt dan thuis tegen Sparta Rotterdam.