Honderden Feyenoord-fans stellen hun seizoenskaart beschikbaar voor het thuisduel met sc Heerenveen van 18 januari. De kaartjes zijn voor mensen die zelf geen tickets kunnen betalen.

"Ineens ontstond er een beeld in mijn hoofd van iemand die een heel donkere Kerst had. Toen dacht ik: die kan ik wel opvrolijken! Toen bedacht ik: ik heb een seizoenskaart en die kan ik beschikbaar stellen", aldus initiatiefnemer Sander Kolsloot tegen RTV Rijnmond.

De actie begon met een paar vrienden, maar breidde zich daarna snel uit. "Binnen de kortste keren had ik acht mensen die met me mee wilden doen. Daarmee ben ik naar Feyenoord gegaan. Toen ging het balletje rollen."

Inmiddels hebben al meer dan driehonderd supporters hun kaartjes voor het thuisduel met Heerenveen beschikbaar gesteld aan mensen die geen geld hebben om zelf tickets te kopen.

Seizoenskaarten tot 26 december aan te bieden via formulier

Supporters met een seizoenskaart kunnen die tot en met 26 december beschikbaar stellen voor iemand anders voor het duel met Heerenveen. "Dat kunnen ze doen door een formulier in te vullen op de website van Feyenoord. Daarmee bieden ze hun plek aan voor iemand die dat net iets beter kan gebruiken dan zij op dat moment", aldus Kolsloot.

Feyenoord stelt samen met hoofdsponsor Droomparken zelf ook vijfhonderd kaarten beschikbaar voor vrijwilligers van Humanitas, de Voedselbank en het Leger des Heils voor de wedstrijd op 18 januari.

De Eredivisie wordt vrijdag 17 januari hervat met het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht. Een dag later staat onder meer Feyenoord-sc Heerenveen op het programma. In De Kuip wordt om 19.45 uur afgetrapt.

Bekijk hier de stand en het programma in de Eredivisie