Memphis Depay heeft vrijdagavond voor het eerst van zich laten horen nadat hij vorige week een zware knieblessure opliep. De aanvaller van Olympique Lyon werd vrijdag in Rome geopereerd aan het gewricht.

"Ik wil vooral even zeggen dat ik alle steunbetuigingen die ik heb gekregen heel erg waardeer. Jullie gebeden zijn zeker gehoord", zegt hij vanuit zijn ziekenhuisbed in een video op Instagram.

Memphis liep afgelopen zondag in het thuisduel met Stade Rennes een gescheurde kruisband op, waardoor hij maanden uit de roulatie is. De kans dat de Oranje-international volgend jaar mee kan doen aan het EK lijkt klein.

"Ik zal er een tijdje uit zijn, maar jullie weten allemaal dat ik het hart van een leeuw heb. De timing van God is niet mijn timing", aldus de 25-jarige Memphis, die juist bezig was aan een ijzersterk seizoen bij Oranje en Olympique Lyon.

De 52-voudig international, die onder bondscoach Ronald Koeman verzekerd was van een basisplaats, speelde dit seizoen achttien officiële wedstrijden voor Lyon en kwam daarin liefst veertien keer tot scoren.

Memphis scheurt kruisband in wedstrijd tegen Stade Rennais
46
Memphis scheurt kruisband in wedstrijd tegen Stade Rennais