Het seizoen van Memphis Depay kan weleens voorbij zijn. De spits van Olympique Lyon heeft zondag in het thuisduel met Stade Rennes een gescheurde kruisband opgelopen. Hij mist daardoor waarschijnlijk ook het EK.

Lyon meldt op de eigen website dat Memphis minstens zes maanden aan de kant staat, al staat voor het herstel van zo'n zware knieblessure doorgaans negen maanden. Memphis moet een operatie ondergaan, waarvoor nog geen datum is geprikt.

"De blessure van Memphis zag er serieus uit", zei sportief directeur Juninho direct na afloop tegen RMC Sport. "Normaal gesproken komt hij dit seizoen niet meer in actie." Trainer Rudi Garcia noemde de kwetsuur "een catastrofe".

Memphis maakte begin deze maand zijn rentree bij Olympique Lyon na een bovenbeenblessure. Tegen de ploeg uit Rennes raakte hij in de eerste helft opnieuw geblesseerd, nu aan zijn knie.

De aanvaller, net aangewezen als nieuwe aanvoerder van Lyon, werd na een duel met Hamari Traoré enige tijd behandeld op het veld. Hij speelde nog even door, maar keerde na de rust niet meer terug op het veld.

Zonder Memphis, die dit seizoen in alle competities al veertien keer scoorde voor de ploeg, verloor Lyon met 0-1. Met 25 punten uit achttien duels staat de ploeg achtste.

Memphis scheurt kruisband in wedstrijd tegen Stade Rennais
46
Memphis scheurt kruisband in wedstrijd tegen Stade Rennais

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in Ligue 1