Trainer Mark van Bommel was zondag meer dan tevreden over het spel van PSV tegen Feyenoord, maar de coach zag dat de Eindhovenaren in De Kuip al de vierde competitienederlaag van het seizoen leden (3-1).

"Ik denk dat we een van onze beste wedstrijden van het seizoen hebben gespeeld, maar het resultaat is gewoon heel erg slecht", zei van Bommel na het duel tegen FOX Sports. "De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg."

PSV bleef in Rotterdam voor de tiende keer in zijn laatste twaalf officiële duels zonder zege. Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis maakte drie goals (waarvan twee uit een strafschop), waarna Gastón Pereiro zes minuten voor tijd nog scoorde voor de bezoekers.

Volgens Van Bommel had PSV veel meer verdiend. "Wij hebben het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd. Het veldspel was goed, de spelers voerden wat wij hadden voorbereid heel goed uit."

"Ook na de tegentreffers bleven we goed voetballen en kansen creëren", vervolgde de geplaagde PSV-coach. "In de rust zei ik tegen de jongens: 'Als we scoren, gaan we winnen.' Dat vóélde je. Maar we hebben het nagelaten om onze kansen af te maken."

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries in duel met Feyenoorder Luis Sinisterra. (Foto: Pro Shots)

Dumfries: 'We mogen die duels niet verliezen'

Aanvoerder Denzel Dumfries vond ook dat PSV het beste van het spel had in De Kuip. "Qua veldspel hadden wij de overhand, maar we moeten onze kansen gewoon afmaken. We hebben ook tot het eind gevochten, dus het is zonde dat we verliezen", zei de rechtsback tegen FOX Sports.

Dumfries stelde dat hij en de overige verdedigers hun team tekort hebben gedaan. "We moeten scherper zijn bij de tegengoals. We mogen die duels niet verliezen, dat is gewoon zonde."

De captain had zelf een hoofdrol bij de 2-0. Hij trok Luis Sinisterra aan het shirt, waarna arbiter Bas Nijhuis de bal op de stip legde. Berghuis schoot vervolgens raak.

"Ik neem de schuld op me voor de eerste penalty", zei Dumfries, die niet snapte waarom Nijhuis de bal in de tweede helft opnieuw op 11 meter legde. De arbiter zag hands van Nick Viergever. "Dat was belachelijk. Hij heeft zijn arm langs zijn lichaam en heeft geen enkele intentie om daarmee de bal te raken. Zoiets doe je niet expres."

Ook Van Bommel had geen begrip voor de tweede penalty. "Die was in mijn ogen belachelijk. En iedereen die ik heb gesproken, is het met me eens. Het was een natuurlijke houding van Viergever, dichter tegen zijn lichaam kon hij zijn arm niet houden."

Wil je de mooiste verhalen lezen over het sportjaar 2019? Bestel het NUsport Jaarboek. Voor de appgebruikers tik hier.

Van Bommel: 'Ik geef niet op'

Door de nederlaag van koploper Ajax bij AZ is de achterstand van de Eindhovenaren op zowel de Amsterdammers als de Alkmaarders tien punten. Aan de landstitel denken de spelers van PSV echter al enige tijd niet meer, zo liet Dumfries blijken.

"We hebben met het bekerduel met GVVV en de laatste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle nog twee duels te spelen tot de winterstop, daarin moeten we gewoon alles geven. Dan moeten we in de winterstop goed kijken hoe het beter kan en daarna vol gas doorgaan."

Van Bommel benadrukte nog maar eens dat hij zelf nooit zal opstappen. "Al moet ik tegen de hele wereld vechten, ik geef niet op", zei hij tegen de NOS. "Ik denk er op dit moment niet aan dat ik ontslagen kan worden. Ik heb ook geen enkele indicatie dat dat zal gebeuren."

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Eredivisie