Sinisa Mihajlovic heeft zondagavond zijn rentree op de bank van Bologna gemaakt. De coach van de Serie A-club is al een tijdje ernstig ziek. In Spanje zorgde Real Betis-aanvaller Joaquín eerder op de dag voor een bijzonder record.

Bologna kon de terugkeer van de vijftigjarige Mihajlovic niet opluisteren met een zege, want in eigen huis werd met 2-3 verloren van AC Milan. Stefano Denswil en Jerdy Schouten hadden een basisplaats bij de thuisclub.

In juli van dit jaar kreeg Mihajlovic te horen dat hij leukemie heeft, waarna hij voornamelijk in het ziekenhuis verbleef voor chemotherapie. Hij hield intussen wel veel contact met de staf en spelers van Bologna.

De trainer zat in augustus verrassend op de bank van Bologna bij het competitieduel met Hellas Verona en tegen Milan was hij voor het eerst weer present sinds zijn beenmergtransplantatie. Hij kreeg een emotioneel en warm welkom.

De fans van zowel Bologna als AC Milan staken Sinisa Mihajlovic een hart onder de riem. (Foto: Pro Shots)

Pandev scoort van 40 meter, ook Balotelli trefzeker

Bij de overige wedstrijden in de Serie A zorgde Goran Pandev zondag voor een van de mooiste doelpunten van het weekend. De 36-jarige aanvaller van Genoa schoot de bal tegen Lecce van een meter of veertig in het doel.

Pandev kwam in balbezit toen Lecce-doelman Gabriel de bal buiten het strafschopgebied wegschoot. De Noord-Macedoniër nam de bal op zijn borst aan, bedacht zich niet en schoot raak. Gabriel was net te laat terug om de inzet nog te kunnen keren.

De goal van Pandev was de 0-1 voor Genoa bij Lecce. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2 en Pandev kreeg net als ploeggenoot Kevin Agudelo nog rood (twee keer geel). Oud-Ajacied Lasse Schöne werd bij de bezoekers na ruim een uur spelen gewisseld.

Iets later op de dag was Mario Balotelli heel belangrijk voor Brescia. De spits, die eerder dit seizoen het slachtoffer was van racisme in het uitduel met Hellas Verona en in de winterstop mag vertrekken, hielp de degradatiekandidaat langs SPAL (0-1), dat nu laatste staat.

Voor de gebruikers van de app: tik op de tweet om de beelden van het doelpunt te bekijken.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A

Joaquín lost Di Stéfano af

In Spanje brak Joaquín het record van de oudste speler met een hattrick. Met zijn 38 jaar en 140 dagen nam het record over van Alfredo Di Stéfano, die 37 jaar en 255 dagen oud was toen hij op 15 maart 1964 drie keer scoorde namens Real Madrid.

De hattrick van Joaquín, gemaakt tegen Athletic Bilbao, kwam ook nog eens razendsnel tot stand. De buitenspeler van Real Betis vond het net in minuut twee, elf en twintig en zette zijn ploeg zo op een 3-0-voorsprong.

Daarmee is hij, na Cristiano Ronaldo in 2015 voor Real Madrid, pas de tweede speler deze eeuw die in de eerste twintig minuten van een wedstrijd in La Liga drie doelpunten maakt.

De comfortabele voorsprong van Real Betis kwam nog in gevaar door twee treffers van Athletic Bilbao, maar de punten bleven in Sevilla: 3-2.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in La Liga