De KNVB ziet geen aanleiding om eraan te twijfelen dat AZ-Ajax volgende week 'gewoon' in het AFAS Stadion in Alkmaar gespeeld kan worden. Mocht de gemeente alsnog een streep door het duel zetten, dan blijven er twee opties over.

Vooralsnog lijkt niets het normale competitieprogramma van zondag 15 december in de weg te staan, laat een woordvoerder van de KNVB donderdag aan NU.nl weten. Het wachten is op toestemming van de gemeente Alkmaar.

De gemeente concludeerde twee weken geleden al dat er gespeeld kan worden in het AFAS Stadion, maar dat het nog de vraag is of er ook publiek bij kan zijn. AZ wil alleen mét publiek spelen.

Als de gemeente besluit om geen toeschouwers toe te laten bij AZ-Ajax, dan blijven er twee opties over: verplaatsing van de wedstrijd naar begin 2020 of het omdraaien van de thuis- en uitwedstrijd, wat dus zou betekenen dat Ajax volgende week zondag de thuisploeg is in de Johan Cruijff ArenA.

AZ speelde zijn thuisduels de afgelopen maanden in het Cars Jeans Stadion, de thuishaven van ADO Den Haag. Het is geen optie meer om ook de wedstrijd tegen Ajax in Den Haag te spelen.

Lang leek het erop dat AZ-Ajax niet in Alkmaar gespeeld zou kunnen worden, omdat in augustus een deel van het dak van het stadion instortte. In de afgelopen weken is met het oog op de veiligheid drie kwart van het dak gedemonteerd.

Wil je de mooiste verhalen over het sportjaar 2019 lezen? Bestel het NUsport Jaarboek. Voor de appgebruikers: tik hier.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie