Bert van Marwijk is niet langer bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 67-jarige Deventenaar is woensdag ontslagen door de voetbalbond van het Aziatische land.

"We zien af van de verdere diensten van de heer Van Marwijk", meldt de bond op zijn website. "We willen hem en zijn technische staf bedanken voor de periode dat hij de nationale ploeg leidde."

De 67-jarige Van Marwijk tekende in maart van dit jaar nog een contract voor vier jaar bij de VAE. Hij werd geassisteerd door John Metgod, Roel Coumans en Taco van den Velde.

Het is nog onbekend wat de volgende functie van Van Marwijk wordt. De bond van de Emiraten maakt binnen enkele dagen bekend wie zijn opvolger wordt.

De Verenigde Arabische Emiraten verloren maandag van Qatar. (Foto: Pro Shots)

Ontslag volgt na uitschakeling in Golf Cup

De Emiraten werden afgelopen maandag uitgeschakeld in de groepsfase van de Golf Cup, het landentoernooi in het Midden-Oosten. De ploeg van Van Marwijk ging met 4-2 onderuit op bezoek bij Qatar.

In de WK-kwalificatiecyclus verloor de oliestaat zijn laatste twee wedstrijden. Hierdoor staat de ploeg nu vierde in een groep van vijf landen. De groepswinnaars en de vier beste nummers twee van de acht poules gaan door naar de derde kwalificatieronde.

Voor Van Marwijk was het zijn vierde klus als bondscoach. Eerder had hij het Nederlands elftal (2008-2012), Saoedi-Arabië (2015-2017) en Australië (2018) onder zijn hoede.

Als clubtrainer was hij actief voor Feyenoord, Fortuna Sittard, Borussia Dortmund en Hamburger SV. Sinds medio vorig jaar is hij betrokken als adviseur van trainer Mark van Bommel bij PSV.

Wil je de mooiste verhalen over het sportjaar 2019 lezen? Bestel het NUsport Jaarboek. Voor de appgebruikers: tik hier.