Bryan Linssen vertrekt na dit seizoen bij Vitesse. De aanvoerder wil zijn aflopende contract bij de Arnhemmers na drie jaar niet verlengen.

"Ik weet niet waar ik naartoe ga. Ik heb het met mijn zaakwaarnemer Patrick van Diemen besproken en hij weet wat ik wil. En ook dat het zo kan zijn dat ik toch opensta om iets te doen wat ik niet meteen wil", zegt Linssen woensdag tegen VI.

"Nederland? Ja, er is wel iets wat ook reëel kan zijn. Feyenoord? Dat ga ik niet uitspreken. Dan ga ik dingen op gang brengen, daar hou ik niet van. Je verdient iets op het veld en niet met woorden. De kans dat ik naar het buitenland ga, is veel groter."

De 29-jarige Linssen kwam in de zomer van 2017 over van FC Groningen, waar hij twee seizoenen voor speelde. Namens Vitesse heeft de aanvaller inmiddels honderd officiële duels op zijn naam staan, waarin hij 41 keer scoorde en zestien assists gaf.

Linssen begon zijn loopbaan als prof in 2008 bij Fortuna Sittard. De Limburger kwam vervolgens uit voor MVV Maastricht, VVV-Venlo en Heracles Almelo, voor hij in 2015 bij FC Groningen tekende.

Linssen en Vitesse beleven roerige periode

Momenteel beleeft Linssen een roerige periode bij de club waarvan hij sinds vorig seizoen de aanvoerdersband draagt. Coach Leonid Slutsky stapte vrijdag op na de 3-2-nederlaag bij sc Heerenveen, het vijfde verlies op rij.

Na vijftien speelrondes is het wisselvallige Vitesse de nummer negen van de Eredivisie. Onder interim-coach Joseph Oosting krijgt de club zondag Feyenoord op bezoek (aftrap: 12.15 uur).

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie

Wil je de mooiste verhalen over het sportjaar 2019 lezen? Bestel het NUsport Jaarboek. Voor de appgebruikers: tik hier.