Juventus-verdediger Matthijs de Ligt moet het Champions League-duel van komende dinsdag met Atlético Madrid mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De Nederlander heeft zaterdag een ontwrichte schouder overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Atalanta (1-3).

De Ligt trainde zondag niet mee met de selectie van de Juventus. Het is nog onduidelijk of hij dinsdag zijn opwachting kan maken.

De twintigjarige De Ligt liep zijn blessure op bij het blokken van een bal. De centrale verdediger werd op het veld behandeld en kon de wedstrijd nog wel gewoon uitspelen.

Voor De Ligt komt zijn blessure op een ongelukkig moment. De Zuid-Hollander, die afgelopen zomer van Ajax naar Juventus verkaste, kende een moeizame start in Turijn, maar maakte in de afgelopen weken juist weer indruk.

Cristiano Ronaldo werd tegen Atalanta nog gespaard door trainer Maurizio Sarri, maar lijkt het duel met Atlético wel te gaan halen. De 34-jarige Portugees is hersteld van een knieblessure en trainde zondag de volledige sessie mee.

Voor Juventus staat dinsdag alleen nog groepswinst op het spel. De club uit Turijn is al zeker van een plaats in de achtste finales.

Stand groep D

  • 1. Juventus 4-10 (9-4)
  • 2. Atlético Madrid 4-7 (6-4)
  • 3. Bayer Leverkusen 4-3 (3-7)
  • 4. Lokomotiv Moskou 4-3 (4-7)

Matthijs de Ligt kon de wedstrijd zaterdag tegen Atalanta gewoon uitspelen. (Foto: Pro Shots)

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Champions League