Roemenië neemt het in de play-offs voor het EK op tegen IJsland en in de mogelijke finale tegen de winnaar van het duel tussen Bulgarije en Hongarije. Dat heeft de loting in Nyon vrijdag uitgewezen.

De halve finales van de play-offs om de laatste vier EK-tickets vinden op 26 maart plaats en op 31 maart staan de finales van de play-offs op het programma.

Als Roemenië de play-offs wint, dan zal het op het EK van 2020 in de groepsfase tegen Oranje spelen. In poule C zijn Amsterdam en Boekarest de speelsteden.

Als Hongarije, IJsland of Bulgarije het EK-ticket verovert, dan speelt dat land in groep F met Duitsland. München en Boedapest zijn de speelsteden in die poule.

In dat geval komt de winnaar van Path D in de groep van Oranje, zo wees een aanvullende loting uit. Daarin strijden Wit-Rusland, Georgië, Noord-Macedonië en Kosovo om een EK-ticket. Wit-Rusland werd in de kwalificatiepoule al tweemaal verslagen door Oranje.

De loting voor de groepsfase vindt plaats op 30 november, - nog voor de uitkomst van de play-offs - waardoor pas na de play-offs duidelijk is welk land in de groep van Oranje komt. De UEFA wil alle deelnemende landen thuis laten spelen.

Speelschema play-offs EK 2020

  • Path A: IJsland-Roemenië en Bulgarije-Hongarije
  • Path B: Bosnië en Herzegovina-Noord-Ierland en Slowakije-Ierland
  • Path C: Schotland-Israël en Noorwegen-Servië
  • Path D: Georgië-Wit-Rusland en Noord-Macedonië-Kosovo.

Israël bij loting ingedeeld in play-offs Divisie C

Bij de loting van de play-offs moesten alleen in Divisie A en Divisie C nog landen worden geplaatst, bij Divisies B en D stonden de vier deelnemende landen al vast na de Nations League en de EK-kwalificatie.

Israël werd door de loting als tegenstander van Schotland aangewezen in Path C, waarin landen uit Divisie C van de Nations League spelen.

Voor de overige teams uit Divisie C (Roemenië, Hongarije en Bulgarije) was geen plek meer in Path C, waardoor ze bij IJsland in Path A terechtkwamen.

De loting van de groepsfase van het EK vindt plaats op zaterdag 30 november in Boekarest. Nu is al zeker dat Oranje bij Oekraïne in groep C komt. Nederland speelt de drie groepsduels in de Johan Cruijff ArenA.