Excelsior heeft donderdag aangifte gedaan van racisme tegen de FC Den Bosch-supporters die afgelopen zondag racistische leuzen naar Ahmad Mendes Moreira riepen, meldt het AD.

De club uit Kralingen wil vanwege de gevoeligheid van de zaak niet zeggen of de 24-jarige aanvaller zelf aangifte heeft gedaan of dat de club dat heeft gedaan.

Eerder kondigde het Openbaar Ministerie in Oost-Brabant al aan het incident samen met de politie te gaan onderzoeken. Ook FC Den Bosch onderzoekt de racistische leuzen van de eigen aanhang. De KNVB onderzoekt de kwestie eveneens.

Mendes Moreira werd zondag tijdens het duel in Den Bosch vanaf de tribunes racistisch bejegend door een deel van de aanhang van de thuisclub. Als gevolg daarvan verlieten hij en zijn medespelers het veld. Later werd het duel alsnog uitgespeeld.

Naar aanleiding van het incident tijdens FC Den Bosch-Excelsior wordt dit weekend een statement tegen racisme gemaakt. Alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie liggen dit weekend na het eerste fluitsignaal een minuut stil.

Bij de wedstrijd tussen Excelsior en FC Volendam wordt door de thuisclub een sfeeractie georganiseerd. Supporters zullen een rode kaart omhooghouden met daarop de tekst 'Geef racisme de rode kaart'.