Bondscoach Ronald Koeman kan dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Estland ook niet over Ryan Babel beschikken. De aanvaller is niet ongeschonden uit het duel met Noord-Ierland (0-0) van zaterdag gekomen.

Het is niet duidelijk met welke blessure de 32-jarige Babel kampt, maar hij is in ieder geval niet fit genoeg voor het treffen met Estland (aftrap 20.45 uur). De 63-voudig international keert terug naar zijn club Galatasaray.

Het lijkt er niet op dat Koeman een vervanger oproept. De bondscoach heeft met Memphis Depay, Luuk de Jong, Wout Weghorst en Myron Boadu nog vier andere spelers in zijn selectie voor de spitspositie. Memphis heeft normaal gesproken een basisplek, maar was tegen Noord-Ierland niet fit genoeg.

In navolging van Babel verlaat Marten de Roon maandag na de ochtendtraining het trainingskamp van Oranje. De middenvelder van Atalanta pakte tegen Noord-Ierland een gele kaart en is geschorst voor de wedstrijd tegen Estland.

Zondag werd al bekend dat Virgil van Dijk dinsdag ontbreekt in de Johan Cruijff ArenA. De aanvoerder van Oranje is vanwege "persoonlijke omstandigheden" niet beschikbaar. Ook voor hem werd geen vervanger opgeroepen.

Nabeschouwing Oranje: 'Gelijkspel kan vervelend staartje krijgen'
331
Nabeschouwing Oranje: 'Gelijkspel kan vervelend staartje krijgen'

Oranje jaagt tegen Estland op groepswinst

Het Nederlands elftal stelde zaterdag door het doelpuntloze gelijkspel in Noord-Ierland al een ticket voor het EK 2020 veilig. Tegen Estland, met één punt de hekkensluiter in groep C, staat nog wel de groepswinst op het spel.

Oranje bezet momenteel de tweede plek in de poule met zestien punten, twee minder dan Duitsland. De ploeg van bondscoach Joachim Löw sluit de groepsfase dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland (aftrap 20.45 uur).

Bij een zege is Duitsland zeker van de eerste plek in de poule. Als 'Die Mannschaft' niet wint en Oranje weet in eigen huis wel Estland te verslaan, dan kroont de ploeg van Koeman zich op basis van onderling resultaat tot groepswinnaar.

De groepswinst is belangrijk voor de potindeling op het EK. De zes beste groepswinnaars komen in ieder geval in pot 1 terecht, terwijl Oranje op dit moment in pot 2 lijkt te komen. De loting voor de groepsfase is op 30 november.

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de EK-kwalificatie