David Abraham is woensdag voor de rest van dit jaar geschorst na de rode kaart die hij zondag kreeg. De aanvoerder van Eintracht Frankfurt beukte in het duel met SC Freiburg trainer Christian Streich omver.

Abraham moet bovendien een boete van 25.000 euro betalen. Frankfurt kondigde direct aan in beroep te gaan tegen de straf bij de Duitse bond DFB.

Eerder legde Frankfurt zijn aanvoerder al wel een boete van 35.000 euro op. Freiburg-speler Vincenzo Grifo is voor drie duels geschorst wegens zijn aandeel in het opstootje na de actie van Abraham.

Het liep zondag in de blessuretijd van de wedstrijd (1-0 voor Freiburg) volledig uit de hand. Abraham wilde snel de bal pakken voor een ingooi en Streich liep hem licht in de weg. De 33-jarige Argentijn liep de 54-jarige trainer ruw ondersteboven.

De hele dug-out van Freiburg stroomde vervolgens leeg om Abraham te belagen. Grifo deelde daarbij een klap uit en kreeg op aanraden van de VAR eveneens een rode kaart.

Abraham mist door zijn schorsing de competitieduels met VfL Wolfsburg, Mainz 05, Hertha BSC, Schalke 04, 1.FC Köln en Paderborn.

Aanvoerder van Eintracht Frankfurt beukt trainer van Freiburg omver
39
Aanvoerder van Eintracht Frankfurt beukt trainer van Freiburg omver

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga