Jeroen Zoet is zijn basisplaats bij PSV kwijt. Trainer Mark van Bommel van de kwakkelende topclub gaf in het duel met Willem II zondag de voorkeur aan Lars Unnerstall.

De 29-jarige Unnerstall maakt zondag zijn debuut voor PSV. De 28-jarige Zoet is al zes jaar lang de eerste doelman van PSV en werd in die periode nooit eerder om sportieve redenen buiten de basis gelaten.

Zoet is bezig aan een moeizaam seizoen. De doelman liet enkele houdbare ballen door en incasseerde in elf Eredivisie-duels veertien doelpunten. "Jeroen heeft te veel fouten gemaakt, simpel", verklaarde Van Bommel zijn keuze tegenover FOX Sports.

"We hebben Lars aangetrokken als eerste doelman, in de wetenschap dat Jeroen misschien weg zou gaan. Lars is met een blessure aan het seizoen begonnen, nu is hij klaar om te keepen."

Unnerstall kampte begin dit seizoen met blessure

De 1.98 meter lange Unnerstall werd ruim een jaar geleden door PSV vastgelegd en vervolgens uitgeleend aan VVV-Venlo. De Duitser kampte in het begin van het seizoen met een blessure en speelde sindsdien twee duels in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong PSV.

Door een blessure miste Zoet dit seizoen al twee duels. Tegen VVV-Venlo en Rosenborg (beide 4-1-zege) werd hij vervangen door Robbin Ruiter.

PSV verkeert in een sportieve crisis en wist de laatste vijf duels niet te winnen. Daar zaten ruime nederlagen tegen FC Utrecht (3-0), AZ (0-4) en LASK (4-1) bij. Het was zes jaar geleden dat PSV voor het laatst vijf duels op rij niet won.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Eredivisie