Lineth Beerensteyn sluit in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Slovenië alsnog aan bij de selectie van de Oranjevrouwen. De aanvaller van Bayern München is hersteld van een lichte hersenschudding.

De 23-jarige Beerensteyn ging eerder deze week niet met de Oranjevrouwen mee naar Izmir voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, omdat ze bij Bayern een lichte hersenschudding had opgelopen. Dankzij een goed herstel meldt ze zich zaterdagavond in Zeist.

Joëlle Smits (PSV), die eerder werd opgeroepen als vervanger van Beerensteyn, blijft gewoon bij de selectie, die nu uit 24 speelsters bestaat. FC Barcelona-speelsters Lieke Martens en Stefanie van der Gragt, die beiden nog herstellen van blessures, behoren niet tot dit gezelschap.

Zonder Beerensteyn haalden de Oranjevrouwen vrijdag met 0-8 uit tegen Turkije. De verliezend WK-finalist boekte daarmee de grootste uitzege ooit en is hard op weg naar het EK. Nederland heeft met vijftien punten uit vijf wedstrijden een ruime voorsprong op de concurrentie.

Slovenië staat na vier duels op zes punten en Rusland en Kosovo hebben na drie duels beide eveneens zes punten. De negen groepswinnaars van de kwalificatiepoules plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, samen met de drie beste nummers twee. De overige zes nummers twee spelen in een play-off om de drie resterende plaatsen.

Komende dinsdag spelen de Oranjevrouwen in Arnhem tegen Slovenië de laatste interland van dit jaar. Op dit moment zijn er ruim 22.000 kaarten verkocht voor de wedstrijd in de GelreDome.