PSV-trainer Mark van Bommel vindt dat zijn ploeg donderdag door de ondergrens zakte tegen LASK (4-1). Zijn ploeg wist voor het vijfde duel op rij niet te winnen.

"We hebben wel een paar tikken gehad de laatste tijd", zei Van Bommel tegen FOX Sports. "Deze tik is hard en ik had het ook niet verwacht."

Op de vraag of PSV in Oostenrijk door de ondergrens was gezakt, antwoordde de coach bevestigend. "Ja, je kunt niet met 4-1 verliezen."

PSV kwam tegen LASK al snel op voorsprong via een benutte strafschop van Daniel Schwaab. In de tweede helft liepen de Oostenrijkers over de Eindhovenaren heen en scoorden ze vier keer.

"We waren niet in staat om onder hun opportunistische spel uit te voetballen", zag Van Bommel. "Tot aan de rust hielden we het vol om gedisciplineerd te verdedigen, daarna niet meer. "

PSV gaf het in de tweede helft weg in Oostenrijk. (Foto: Pro Shots)

'Je kunt niet vijf keer op rij niet winnen'

Van Bommel kon wel enkele verklaringen vinden voor de slechte reeks. "Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn spelers van de buitencategorie, die mis je door blessures. In andere wedstrijden kregen we rode kaarten."

"Alleen, je moet eerlijk zijn: dan nog kan je niet vijf keer achter elkaar niet winnen", vervolgde Van Bommel. "Het wordt niet rustiger, maar dat is normaal als PSV vijf keer op rij niet wint, om wat voor reden dan ook."

De geplaagde trainer vindt niet dat er iets moet veranderen bij zijn club. "We moeten hetzelfde blijven doen. Het klinkt heel makkelijk als je vijf keer niet wint, maar het is niet zo dat we nu zeggen: laat maar lopen, wedstrijd zes of zeven op rij zonder zege maakt niet uit."