Dusan Tadic vindt dat Ajax in de uitwedstrijd tegen Chelsea in de Champions League (4-4) op schandalige wijze is behandeld door de arbitrage. De aanvoerder van Ajax is woedend dat zijn ploeg door twee rode kaarten werd gereduceerd tot negen man.

In de 68e minuut werd de wedstrijd op Stamford Bridge compleet op zijn kop gezet toen Daley Blind (overtreding op Tammy Abraham) en Joël Veltman (hands) in één actie hun tweede gele kaart kregen en moesten inrukken. Met twee man minder verspeelde Ajax een 2-4-voorsprong: 4-4.

"Natuurlijk ben ik boos", foeterde Tadic na afloop bij Veronica. "Door deze scheidsrechter is onze wedstrijd verwoest. Hoe kun je in hemelsnaam twee keer rood geven in één actie? Dat zou niet mogelijk moeten zijn."

"Door die rode kaarten werd het een andere wedstrijd. Tot die tijd hadden we alles onder controle. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt."

Samenvatting bizar duel Chelsea-Ajax (4-4)
1
Samenvatting bizar duel Chelsea-Ajax (4-4)

'We waren veel beter dan Chelsea'

Door de remise is de spanning in groep H alleen maar verder toegenomen. Zowel Ajax, Chelsea en Valencia heeft zeven punten met nog maar twee speelronden op het programma.

Tadic is opgelucht dat Ajax er in ieder geval in slaagde om een nederlaag te voorkomen en na vier duels aan kop gaat in groep H. "We mogen trots zijn op ons spel, we waren veel beter dan Chelsea vanavond."

Ajax speelt in de vijfde speelronde een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Lille OSC, dat nog maar één punt heeft. De ploeg van trainer Erik ten Hag sluit de groepsfase daarna af met een thuiswedstrijd tegen Valencia. Een overwinning op de Spanjaarden is hoe dan ook genoeg om de achtste finales te bereiken.

Jorginho scoort 3-4 uit penalty na rood voor Veltman en Blind
242
Jorginho scoort 3-4 uit penalty na rood voor Veltman en Blind

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Champions League