Henk ten Cate is de nieuwe trainer van Al-Ittihad, zo heeft de Saoedische topclub maandag bekendgemaakt. De 64-jarige Amsterdammer begint aan zijn derde opeenvolgende avontuur in het Midden-Oosten.

Volgens VI worden Denny Landzaat - onlangs samen met hoofdcoach Jaap Stam vertrokken bij Feyenoord - en Piet Hamberg de assistenten van Ten Cate, van wie niet bekend is voor hoelang hij bij Al-Ittihad getekend heeft.

Bij de negenvoudig kampioen van Saoedi-Arabië, waar hij de Chileen José Luis Sierra opvolgt, krijgt Ten Cate te maken met onder andere oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi.

Ook voormalig PSV-verdediger Manuel da Costa is actief bij de club die vorig seizoen tiende werd. Dit seizoen staat Al-Ittihad, dat in 2009 voor het laatst de titel pakte, teleurstellend dertiende na negen speelrondes.

Ten Cate stond afgelopen seizoen aan het roer bij Al-Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten. Met die club eindigde hij als derde, wat plaatsing voor de Champions League betekende. Eerder was hij coach van Al-Jazira, eveneens in de Emiraten.

Eerder was Ten Cate als hoofdcoach werkzaam bij onder meer Ajax, Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam, NAC Breda en als assistent bij clubs als FC Barcelona en Chelsea.