Dick Advocaat kiest bij zijn debuut als trainer van Feyenoord uit tegen VVV-Venlo voor Jan-Arie van der Heijden en Edgar Miguel Ié als centraal duo achterin. Marcos Senesi begint op de reservebank en Eric Botteghin ontbreekt wegens een blessure.

Van der Heijden speelt zijn eerste wedstrijd sinds 18 augustus. Hij had aan het begin van dit seizoen nog een basisplaats, maar maakte na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) geen deel meer uit van de selectie.

De 31-jarige verdediger was na de komst van Ié en Senesi niet langer nodig onder Jaap Stam, maar diens opvolger Advocaat doet in zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke van Feyenoord meteen een beroep op hem.

De verwachting was dat Van der Heijden tegen VVV weer een centraal duo zou vormen met Botteghin, maar de aanvoerder is op het laatste moment afgehaakt wegens een blessure en zit op de tribune.

Advocaat geeft ook een basisplaats aan Orkun Kökçü, die vorige week in de pijnlijk verlopen uitwedstrijd tegen aartsrivaal Ajax (4-0-nederlaag) negentig minuten op de reservebank bleef.

Feyenoorders Justin Bijlow en Wouter Burger lopen de trap van De Koel op. (Foto: Pro Shots)

Kirschbaum nog altijd onder de lat bij VVV

Bij VVV krijgt Thorsten Kirschbaum nog altijd het vertrouwen van de bekritiseerde trainer Robert Maaskant. De Duitse doelman ging de afgelopen weken een paar keer flink in de fout, maar die missers komen hem vooralsnog niet duur te staan.

Feyenoord is aan een zeer teleurstellend seizoen bezig. De Rotterdammers zijn na elf speelrondes terug te vinden op de beschamende twaalfde plaats, met al vijftien verliespunten meer dan koploper Ajax.

VVV verkeert ook in zwaar weer. De Venlonaren bezetten slechts de zeventiende plaats en blameerden zich woensdag in de eerste ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi door na strafschoppen te verliezen van de amateurs van Groene Ster.

De wedstrijd tussen VVV-Venlo en Feyenoord begint zondag om 14.30 uur in de uitverkochte Koel en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Christiaan Bax fungeert vanuit Zeist als videoscheidsrechter (VAR).

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Schäfer, Röseler, Kum; Cattermole, Post, Linthorst; Neudecker, Wright, Van Ooijen.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Ié, Van der Heijden, Haps; Fer, Toornstra, Kökçü; Berghuis, Jørgensen, Sinisterra.