FC Twente is woensdagavond kansloos uitgeschakeld in de UEFA Women's Champions League. De Tukkers verloren de return tegen VfL Wolfsburg met 0-1 en dat was bijlange na niet genoeg om door te gaan. Shanice van de Sanden bereikte met Olympique Lyon wel de kwartfinales door Fortuna Hjørring met 7-0 te verslaan.

FC Twente verloor de heenwedstrijd tegen Wolfsburg twee weken geleden met liefst 6-0 en had dus een wonder in de Grolsch Veste nodig om door te gaan. Zo ver kwam het niet, al wist de ploeg van trainer Tommy Stroot de schade voor eigen publiek beperkt te houden.

Anna Blässe tekende in de zeventiende minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. FC Twente speelde de laatste twaalf minuten met een speler minder door een directe rode kaart voor Danique Ypema.

Oranje-international Dominique Bloodworth stond de hele wedstrijd in het veld bij Wolfsburg. De verdediger was in de eerste ontmoeting met twee treffers nog goud waard voor de Duitse formatie.

FC Twente bereikte nog nooit de kwartfinales van de Champions League. In 2015 en 2016 waren de achtste finales ook het eindstation. Wolfsburg won het belangrijkste clubtoernooi in 2013 en 2014 en reikte in 2016 en 2018 tot de finale.

Van de Sanden wint overtuigend met Lyon

Van de Sanden deed de hele wedstrijd mee bij Lyon tegen Fortuna Hjørring en was verantwoordelijk voor de assist bij de 3-0 van Ada Hegerberg vlak na rust. De Noorse had in de twaalfde minuut al voor de 1-0 gezorgd en mocht zich op dat moment al de topscorer aller tijden in de Champions League noemen. Ze staat nu op 53 treffers.

Eugénie Le Sommer tekende in de 34e minuut voor de 2-0 en Lyon liep in de tweede helft door treffers van Griedge Mbock Bathy, Jéssica Silva, Kadeisha Buchanan en Nikita Parris verder weg bij Fortuna. De Franse ploeg won de heenwedstrijd tegen de Deense ploeg al met 0-4.

Olympique Lyon won de Champions League voor vrouwen de afgelopen vier jaar en is ook dit seizoen de topfavoriet voor de eindzege. De formatie van Van de Sanden was vorig seizoen in de finale een maatje te groot voor FC Barcelona.

Olympique Lyon scoorde zeven keer tegen Fortuna Hjørring. (Foto: Getty Images)

Beerensteyn verder met Bayern München

De Catalanen plaatsten zich woensdag eveneens voor de kwartfinales door ZFM Minsk uit te schakelen. Barcelona won de heenwedstrijd al met 5-0 en zegevierde in de return met 1-3. Lieke Martens en Stefanie van der Gragt deden door blessures niet mee.

Lineth Beerensteyn voegde zich met Bayern München bij de laatste acht ploegen door af te rekenen met FC BIIk-Kazygurt. Na de met 5-0-gewonnen heenwedstrijd zegevierden de Duitsers ook in de return door twee treffers van Carina Wenninger: 2-0. Beerensteyn stond negentig minuten in het veld.

Sari van Veenendaal overleefde met Atlético Madrid ternauwernood het tweeluik met Manchester City. De Spaanse ploeg won de return voor eigen publiek met 2-1, nadat de eerste ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel was geëindigd. City kwam pas twee minuten voor tijd tot scoren.