PSV moet het in de komende Eredivisie-wedstrijden doen zonder Ryan Thomas. De middenvelder is maandag voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen AZ.

De 24-jarige Thomas kreeg zondag in de beginfase aanvankelijk geel voor een harde charge op middenvelder Fredrik Midtsjø, maar op aanraden van de VAR gaf scheidsrechter Pol van Boekel toch rood. PSV heeft het voorstel van twee duels schorsing geaccepteerd.

Thomas stond tegen AZ juist voor het eerst in de basis nadat een zware knieblessure hem sinds vorig jaar zomer aan de kant hield. Hij zag PSV in het vervolg van de wedstrijd met liefst 0-4 verliezen van de Alkmaarders.

De ploeg van coach Mark van Bommel was al flink gehavend, want Donyell Malen, Steven Bergwijn én Mohamed Ihattaren konden door een blessure niet meedoen. Bovendien waren Jorrit Hendrix en Nick Viergever al geschorst.

Hendrix en Viergever kregen ruim een week geleden in het uitduel met FC Utrecht (3-0-verlies) net als Thomas direct rood. Ook zij werden voor twee duels geschorst.

Dat betekent dat het duo net als Thomas zaterdag niet meedoet in het uitduel van PSV met Sparta Rotterdam. De wedstrijd op Het Kasteel tussen de nummers tien en drie van de Eredivisie begint om 19.45 uur.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie