Frank de Boer heeft met Atlanta United nog altijd zicht op de titel in de Major League Soccer (MLS). Zijn ploeg won in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) met 2-0 van Philadelphia Union en staat in de halve finales. Voor Zlatan Ibrahimovic en Los Angeles Galaxy viel het doek.

Bij Atlanta-Philadelphia was het halverwege 1-0 door een doelpunt van Julian Gressel. In de slotfase bepaalde sterspeler Josef Martínez de eindstand in het Mercedes-Benz Stadium.

In de strijd om een plek in de finale van de play-offs van de MLS wacht volgende week in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) een confrontatie met Toronto FC. De andere halve eindstrijd gaat tussen Los Angeles FC en Seattle Sounders.

Los Angeles FC was in de kwartfinales met 5-3 te sterk voor het LA Galaxy van Ibrahimovic. De Zweed zorgde vlak na rust voor 2-2, maar kon een nederlaag dus niet voorkomen in zijn mogelijk laatste MLS-wedstrijd. Het contract van de oud-speler van Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United loopt aan het eind van 2019 af.

De play-offs in de MLS gaan iedere ronde over slechts één duel. De finale is op 10 november. Het Atlanta United van De Boer is de regerend landskampioen.

Vorig jaar werd onder leiding van coach Gerardo Martino de titel gepakt door in de finale van de play-offs met 2-0 te winnen van Portland Timbers.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor de hoogtepunten van Atlanta United-Philadelphia Union.