PSV speelt donderdagavond in de Europa League-wedstrijd thuis tegen LASK zonder Donyell Malen en Jorrit Hendrix. De spits en de middenvelder zitten niet bij de wedstrijdselectie.

Door het ontbreken van topscorer Malen staat Cody Gakpo in de spits. Hij krijgt voorin assistentie van Steven Bergwijn en Ritsu Doan, die opnieuw de voorkeur krijgt boven Bruma.

Op het middenvelder neemt Erick Gutiérrez de plaats over van Hendrix. De Mexicaan vormt het middenveld met Mohamed Ihattaren en aanvoerder Pablo Rosario.

Achterin is er een basisplaats voor Daniel Schwaab. De Duitser verdringt zijn landgenoot Timo Baumgartl naar de bank. Schwaab vormt het centrum van de verdediging met Nick Viergever, die net als Hendrix afgelopen weekend rood kreeg in het met 3-0 verloren competitieduel met FC Utrecht.

Het is niet duidelijk waarom trainer Mark van Bommel heeft besloten Malen en Hendrix buiten de wedstrijdselectie te laten.

PSV koploper in groep D

PSV staat met zes punten uit twee wedstrijden bovenaan in groep D. De Oostenrijkers hebben drie punten uit drie duels, net als Sporting CP. Rosenborg staat puntloos onderaan.

PSV-LASK begint donderdag om 21.00 uur in het goedgevulde Philips Stadion en staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Chris Kavanagh, die dit seizoen tot dusver alleen nog maar duels floot in de voorrondes van de Europa League.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Sadílek; Rosario, Guti, Ihattaren; Bergwijn, Gakpo, Doan.

Opstelling LASK: Wiesinger; Trauner, Filipovic; Ranftl, Holland, Michorl, Potzmann; Goiginger, Raguz, Frieser.