Feyenoord moet het donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys zonder Nicolai Jørgensen en Rick Karsdorp stellen. De spits en de verdediger zijn niet fit genoeg voor het treffen in het Zwitserse Bern.

De 24-jarige Karsdorp heeft een blessure overgehouden aan het thuisduel met Heracles Almelo van afgelopen zondag (1-1). Het is niet bekend met welke kwetsuur de rechtsback kampt, maar de wedstrijd tegen Young Boys komt te vroeg.

Jørgensen speelde tegen Heracles voor het eerst een hele wedstrijd, nadat hij maandenlang uit de roulatie was door een knieblessure. Trainer Jaap Stam lijkt geen risico te willen nemen met de Deense spits en laat hem dus net als Karsdorp thuis.

Ook Ridgeciano Haps zou met een lichte blessure kampen, maar de linksback zit wel in de twintigkoppige selectie van Feyenoord die dinsdag naar Bern reist. Datzelfde geldt voor verdediger George Johnston, die afgelopen zomer overkwam van Liverpool en nog geen minuut voor de Rotterdammers speelde.

Feyenoord aan kop in groep G

Feyenoord maakt in de Eredivisie vooralsnog een teleurstellend seizoen door - de ploeg van Stam bezet de tiende plaats - maar in de Europa League staat de vijftienvoudig landskampioen er wat beter voor.

Na een nipte nederlaag bij Rangers (1-0) en een fraaie overwinning op FC Porto (2-0) gaat Feyenoord aan kop in groep G met drie punten. Young Boys, Rangers en FC Porto hebben overigens ook allemaal drie punten, maar een minder goed doelsaldo.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Young Boys begint donderdag om 18.55 uur en staat onder leiding van de Deense scheidsrechter Jakob Kehlet.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Europa League