Frank de Boer heeft zaterdag met Atlanta United de kwartfinales bereikt van de play-offs van de Amerikaans MLS. De Nederlandse coach zag zijn ploeg in de achtste finales met 1-0 winnen van New England Revolution.

Door de zege blijft Atlanta in de race om voor de tweede keer op rij kampioen te worden. In de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) wacht in de kwartfinales van de play-offs een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen Philadelphia Union en New York Red Bulls.

De play-offs in de MLS gaan iedere ronde over slechts één duel. Voor New England is het seizoen dus voorbij.

De finale is op 10 november. Vorig jaar won Atlanta - toen nog onder leiding van de Argentijnse trainer Gerardo Martino - de titel door in de eindstrijd met 2-0 te winnen van Portland Timbers.

Het stadion van Atlanta United was uitverkocht. (Foto: Pro Shots)

Escobar maakt enige treffer van de wedstrijd

Atlanta genoot tegen New England een thuisvoordeel omdat het op een hogere positie was geëindigd in de Eastern Conference. New England Revolution werd zevende en Atlanta tweede, achter NYC FC.

De ploeg van De Boer had het geruime tijd moeilijk met de formatie uit Foxborough. Franco Escobar zorgde in de zeventigste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De vleugelverdediger stoomde op via de rechterflank en schoot hard raak.

Na die treffer had Atlanta weinig meer te duchten van de bezoekers uit Massachusetts. De thuisploeg kwam op een kopbal van Diego Fagúndez na - de aanvaller kopte in blessuretijd nipt over - niet meer in de problemen en speelde het duel op professionele wijze uit.