De UEFA laat ploegen uit Rusland en Kosovo niet meer tegen elkaar voetballen. De Europese voetbalbond zegt dat besluit uit veiligheidsredenen te hebben genomen.

Kosovo en Rusland komen nog wel tegen elkaar uit in de kwalificatiereeks voor het EK van 2021 voor vrouwen. Die wedstrijden worden wel op neutraal terrein gespeeld.

Beide landen zouden eigenlijk op 4 oktober al tegenover elkaar staan. Die confrontatie werd echter afgelast omdat Russen en Serviërs de ontmoeting dreigden te verstoren.

Kosovo en Rusland zitten in een poule met Nederland, dat begin deze maand in Eindhoven met 2-0 won van Rusland en het nog niet heeft opgenomen tegen Kosovo.

Kosovo werd drie jaar geleden lid van UEFA

Kosovo werd drie jaar geleden officieel lid van de UEFA. Servië maakte bezwaar, maar hieraan gaf de UEFA geen gehoor.

De spanning tussen Kosovo en Servië loopt sinds vorig jaar zomer steeds verder op. Kosovo besloot toen een eigen leger op te richten, iets wat in het verkeerde keelgat schoot bij de Serviërs.

De UEFA houdt al langer rekening met politieke kwesties tussen landen. Teams uit Kosovo en Servië en Rusland en Oekraïne worden ook al van elkaar gescheiden, net als die uit Azerbeidzjan en Armenië en Gibraltar en Spanje.