Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer is niet angstig voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Liverpool. Hij ziet het treffen met de nog foutloze koploper in de Premier League als een geweldige mogelijkheid voor zijn ploeg.

"Dit is de kans voor ons om alles om te draaien", zei een bijzonder opgetogen Solskjaer donderdag op de persconferentie, daarmee doelend op de uiterst moeizame competitiestart van United.

'The Red Devils' hebben na acht wedstrijden pas negen punten en staan zeer teleurstellend op de twaalfde plaats. Aartsrivaal Liverpool is nota bene de koploper en verspeelde nog geen punt na acht speelrondes.

"Ik ben en blijf optimistisch", vertelde Solskjaer. "Deze club zit al jaren in een moeilijke situatie. Iedereen doet zijn best daaruit te komen. Ik weet zeker dat het gaat lukken. Het is alleen moeilijk te voorspellen wanneer dat gaat gebeuren."

Vorig seizoen eindigde Manchester United-Liverpool in 0-0. (Foto: Pro Shots)

Solskjaer niet bang voor ontslag

De matige resultaten van United zorgen niet voor onrust bij Solskjaer. De oud-speler van de twintigvoudig landskampioen, die een jaar geleden José Morinho opvolgde, is niet bang om zijn baan te verliezen.

"Al weet ik ook wel dat niemand mij die garantie kan geven. We plannen echter op de langere termijn. Ik verwacht versterking in de winterstop. Dat zal ons ongetwijfeld mede vooruit gaan helpen."

De kraker tussen United en Liverpool begint zondag om `17.30 uur (Nederlandse tijd) op Old Trafford. Solskjaer kan vanwege blessureleed geen beroep doen op sterkhouders David de Gea en Paul Pogba.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League