FC Barcelona en Real Madrid zien niets in de plannen om de Clásico van 26 oktober in Madrid af te werken in plaats van in Barcelona. Beide clubs willen de wedstrijd liever verplaatsen naar december.

Vanwege de politieke onrust in Catalonië had La Liga, de organisatie achter de hoogste competitie in Spanje, woensdag het verzoek ingediend bij de Spaanse voetbalbond RFEF om de Clásico in Madrid te spelen.

Dat plan kan niet op bijval rekenen van de Spaanse topclubs. FC Barcelona wil volgens Spaanse media niet op korte termijn aan het speelschema sleutelen en Real Madrid denkt dat het beter is als de Clásico vanwege de onrust helemaal niet wordt gespeeld op 26 oktober.

Beide clubs staan wel open voor het verplaatsen van de wedstrijd. Woensdag 18 december wordt genoemd als nieuwe datum. Dat duel zou dan gewoon in Camp Nou worden afgewerkt.

Politie grijpt hard in bij nieuw Catalaans protest in Barcelona
90
Politie grijpt hard in bij nieuw Catalaans protest in Barcelona

Al tijden onrustig in Catalonië

Het is in Catalonië al maanden onrustig en de protesten zwollen maandag aan nadat negen separatistenleiders tot een celstraf van negen tot dertien werden veroordeeld. Zij zijn schuldig bevonden aan opruiing rond het illegale referendum in 2017.

Maandag gingen duizenden Catalanen de straat op om hun onvrede kenbaar te maken tegen de uitspraak van het hooggerechtshof. Zij bezetten onder meer de toegangshallen van het vliegveld van Barcelona. In de stad zelf werden belangrijkste straten bezet.

Real Madrid en FC Barcelona zijn momenteel de nummers één en twee in La Liga. De Madrilenen hebben achttien punten uit acht duels en vervolgen de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Barça heeft twee punten minder dan de aartsrivaal en gaat zaterdag op bezoek bij Eibar.

Bekijk het programma en de stand in La Liga