Michel Vorm keert per direct terug bij Tottenham Hotspur. De ervaren doelman tekende maandag een contract voor de rest van het seizoen bij de Londenaren.

De transfer van Vorm is het gevolg van de zware kwetsuur van eerste doelman Hugo Lloris. De Fransman raakte onlangs zwaar geblesseerd aan zijn elleboog en kan dit kalenderjaar niet meer in actie komen.

Vorm stond tussen 2014 en afgelopen zomer al onder contract bij Tottenham. De 35-jarige keeper wist na zijn vertrek uit Londen geen nieuwe club te vinden, waardoor de 'Spurs' hem nu eenvoudig terug kunnen halen.

Tottenham nam Vorm ruim vijf jaar geleden nog voor ruim 5 miljoen euro over van Swansea City. De vijftienvoudig Oranje-international, die eerder in zijn loopbaan onder de lat van FC Utrecht en FC Den Bosch stond, keepte in vijf seizoenen 47 competitiewedstrijden voor de 'Spurs'.

Vorm moet nu de concurrentiestrijd aangaan met Paulo Gazzaniga, al lijkt het erop dat de Argentijn de eerste doelman van Tottenham wordt bij afwezigheid van Lloris.

De ploeg van manager Mauricio Pochettino beleeft vooralsnog een teleurstellend seizoen. Tottenham bezet de negende plek in de Premier League en staat nu al dertien punten achter op koploper Liverpool. De verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen vervolgt de competitie zaterdag thuis tegen Watford.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League