Bert van Marwijk heeft donderdag met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) ook de tweede kwalificatiewedstrijd gewonnen voor het WK van 2022 in Qatar. De VAE was met 5-0 te sterk voor Indonesië.

De VAE stond halverwege nog 'slechts' op een 1-0-voorsprong door een doelpunt van Khalifa Al Hammadi, maar drukte na rust alsnog het kwaliteitsverschil uit in de score.

Ali Mabkhout nam in ruim twintig minuten zowel de 2-0, 3-0 als de 4-0 voor zijn rekening, waarna Tariq Hassan in de blessuretijd van de tweede helft de eindstand op 5-0 bepaalde.

Van Marwijk en co gaan aan kop in groep G met zes punten uit twee wedstrijden, gevolgd door Thailand, Vietnam (beide vier uit twee), Maleisië (drie uit drie) en Indonesië (nul uit drie).

Erwin Koeman wint met Oman ook tweede kwalificatiewedstrijd

Erwin Koeman won eerder op donderdag met Oman eveneens de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK over drie jaar. De Omanen rekenden met 3-0 af met Afghanistan.

Oman leidde halverwege met 2-0 door twee doelpunten van Abdulaziz Al Muqbali, waarna het na rust nog 3-0 werd dankzij een rake strafschop van Mohsin Al Ghassani.

Koeman en co bezetten de tweede plaats in groep E met zes punten uit twee wedstrijden, maar koploper Qatar is als gastland van het komende WK al verzekerd van een ticket en telt dus eigenlijk niet mee.

De Aziatische WK-kwalificatie bevindt zich momenteel in de tweede ronde, die bestaat uit acht poules van vijf landen. Alle groepswinnaars én de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de derde van in totaal vier kwalificatierondes.