AC Milan heeft Stefano Pioli woensdag aangesteld als trainer. De Italiaan tekent voor twee jaar en volgt zijn landgenoot Marco Giampaolo op, die dinsdag al na een kleine vier maanden werd ontslagen.

De 53-jarige Pioli was tussen juni 2017 en april van dit jaar coach van Fiorentina en had eerder onder meer Bologna, Lazio en Internazionale onder zijn hoede.

Giampaoli werd aan de kant gezet na een teleurstellende seizoensstart van Milan, dat in de Serie A in de middenmoot staat. Hij was de opvolger van Gennaro Gattuso, die na de laatste speeldag van vorig seizoen zijn ontslag indiende.

Pioli is al de zevende trainer van Milan sinds Massimiliano Allegri er in januari 2014 na 3,5 jaar vertrok. Sindsdien werd onder anderen Clarence Seedorf aangesteld, maar ook hij werd al snel aan de kant gezet.

Filippo Inzaghi, Sinisa Mihajlovic en Vincenzo Montella kregen het zwalkende Milan eveneens niet op de rails. De gevallen topclub staat momenteel slechts dertiende en speelt wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels geen Europees voetbal.

Sinds het kampioenschap in 2011 eindigde Milan achtereenvolgens als tweede, derde, achtste, tiende, zevende, twee keer als zesde en vorig seizoen als vijfde.

Bekijk de stand en het programma in de Serie A