De Franse doelman Hugo Lloris komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De keeper liep zaterdag een zware elleboogblessure op die hem de komende maanden aan de kant zal houden. Hij hoeft niet geopereerd te worden.

Lloris kwam al in de derde minuut van het duel, dat met 3-0 werd verloren van Brighton & Hove Albion, verkeerd terecht nadat hij bal verkeerd inschatte. Daarbij schoot zijn elleboog uit de kom.

De eerste doelman van het Franse elftal werd vervolgens kermend van de pijn van het veld gedragen. Lloris kreeg zelfs extra zuurstof en morfine toegediend om de pijn te verdragen.

De international heeft volgens zijn club de banden in zijn elleboog beschadigd, maar hij hoeft niet onder het mes, meldt de Premier League-club maandag in een korte verklaring. Lloris moet de komende periode een brace dragen om zijn herstel te bevorderen. De 'Spurs' hopen dat de keeper eind dit jaar weer kan trainen.

De Franse bondscoach Didier Deschamps. (Foto: Pro Shots)

'Gaat vermoedelijk maanden duren'

De Franse bondscoach Didier Deschamps zei eerder op de dag al dat hij verwacht de doelman enkele maanden te moeten missen. Lloris ontbreekt dan ook vrijdag bij de EK-kwalificatie tegen IJsland en is er drie dagen later tegen Turkije evenmin bij. Steve Mandanda staat dan op doel.

"Ik heb Hugo even kort gesproken, toen hij daar emotioneel weer toe in staat was", zei Deschamps. "Ik ben geen specialist op dit gebied, maar zijn banden zijn in ieder geval flink beschadigd."

Ook volgende maand, als Frankrijk tegen Moldavië en Albanië speelt, is Lloris er niet bij. "Ik reken dit jaar niet meer op hem", zei de bondscoach. "Het gaat weken, waarschijnlijk maanden duren voor hij weer fit is."

Frankrijk staat na zes duels tweede in groep H. De regerend wereldkampioen verzamelde vijftien punten, net zoveel als koploper Turkije. IJsland staat derde met drie punten minder.

Bekijk het programma en de standen in de EK-kwalificatie