Víctor Valdés is niet langer de coach van FC Barcelona onder negentien jaar. De clubicoon moet naar verluidt vertrekken vanwege zijn slechte verstandhouding met technisch directeur Patrick Kluivert.

Barcelona bevestigt het vertrek van Valdés maandag in een korte verklaring op de officiële site, maar laat de oorzaak achterwege. Volgens Spaanse media is het echter duidelijk dat zijn ontslag het gevolg is van zijn slechte relatie met Kluivert.

De Nederlander en de voormalig doelman, die van 2002 tot 2004 samen uitkwamen voor de Catalaanse club, zouden de afgelopen maanden meerdere keren zijn gebotst. Volgens Marca ging het vrijdag nog mis, toen Kluivert Valdés aansprak op het feit dat hij geen 4-3-3-systeem hanteerde.

De geboren Amsterdammer bemoeide zich naar verluidt vaker met de keuzes van Valdés, tot groot ongenoegen van de ex-keeper. Zo zou de Spaanse jeugdtrainer niet vaak genoeg gebruikmaken van de grootste Barcelona-talenten.

Overigens kwam de 37-jarige Valdés vaker in opspraak sinds zijn aanstelling afgelopen zomer. Op de Otten Cup, het toernooi voor jeugdteams dat elk jaar in Eindhoven wordt gespeeld, weigerde hij de wedstrijd om de derde plek te spelen. Volgens de 21-voudig international van Spanje zat er te weinig rusttijd tussen de wedstrijden.

Valdés doorliep zelf de jeugdopleiding van Barcelona en speelde tussen 2002 en 2014 in de hoofdmacht van de Catalanen, waarmee hij drie keer de Champions League won. De doelman speelde 536 officiële duels voor Barcelona en kwam later nog uit voor Manchester United, Standard Luik en Middlesbrough.