De UEFA geeft Nederland vanaf volgend seizoen niet één, maar twee tickets voor de Champions League voor vrouwen. Tot dusver plaatste alleen de kampioen van de Eredivisie Vrouwen zich voor het prestigieuze toernooi.

Dankzij de Europese prestaties in de laatste vijf jaar hoort Nederland tot de top twaalf op de coëfficiëntenlijst, wat betekent dat ook de nummer twee van de competitie Europa in mag.

Ook Frankrijk, Duitsland, Engeland, Zweden, Spanje, Tsjechië, Denemarken, Italië, Zwitserland, Noorwegen en Kazachstan vaardigen volgend seizoen twee clubs af. Voor Kazachstan is dat eveneens een primeur.

Dit seizoen is landskampioen FC Twente vertegenwoordigd in de Champions League. De club uit Enschede bereikte onlangs de achtste finales en staat daarin later deze maand tegenover VfL Wolfsburg.

Vorig seizoen reikte Ajax tot de achtste finales, waarin kansloos verloren werd van het sterke Olympique Lyon. De Franse topclub won de Champions League door in de finale met 4-1 van FC Barcelona te winnen.