De selectie van Roda JC traint de rest van de week besloten. De clubleiding heeft daar maandag toe besloten vanwege de onrust rond de club.

De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie is verwikkeld in een bestuurscrisis rond de beoogde nieuwe eigenaar Mauricio Garcia de la Vega. De supporters willen van de Mexicaan af.

Garcia de la Vega werd vrijdag met harde hand uit het stadion gezet door boze supporters. Zij vrezen dat de investeerder net als eerder bij het Spaanse Real Murcia zijn afspraken niet nakomt.

Om de rust rond de club te bewaren, heeft Roda JC nu besloten om de trainingen in het Parkstad Limburg Stadion achter gesloten deuren te laten plaatsvinden.

Op maandag meldde het voltallige kantoorpersoneel zich al ziek. Zij wilden daarmee eveneens hun onvrede laten blijken over Garcia de la Vega en spreken van een "onwerkbare situatie".

Roda JC degradeerde in 2018 uit de Eredivisie en speelt nu voor het tweede seizoen op rij op het tweede niveau. De Limburgers staan pas zestiende. Vrijdag speelt de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong tegen Telstar.

Bekijk de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie