Jong FC Utrecht is er maandag niet in geslaagd om de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie te heroveren. FC Den Bosch redde in de slotfase een punt tegen Jong AZ.

Op sportcomplex Zoudenbalch kwam Jong FC Utrecht niet verder dan 1-1 tegen Helmond Sport, terwijl Jong AZ- FC Den Bosch eindigde in 2-2.

Jong FC Utrecht keek na een klein kwartier spelen tegen een achterstand aan na een eigen doelpunt van Fabian de Keijzer. De doelman kreeg de bal hard in zijn gezicht geschoten en moest die vervolgens uit het net vissen.

Junior van der Velden bracht de thuisploeg zes minuten na de pauze weer naast Helmond Sport door een hoekschop tegen de touwen te koppen. Jong FC Utrecht zette vervolgens nog flink aan om de winnende treffer te forceren, maar verder dan 1-1 kwam de ploeg van trainer René Hake niet.

De Domstedelingen hadden bij een ruime zege de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie heroverd, maar staan nu zevende met veertien punten uit acht duels. Helmond Sport blijft de nummer negentien met zes punten uit eveneens acht duels.

Danny Verbeek miste vanaf elf meter namens FC Den Bosch. (Foto: Pro Shots)

FC Den Bosch redt punt tegen Jong AZ

FC Den Bosch begon goed aan het doel met Jong AZ. Via Azzedine Dkidak kwamen de Brabanders halverwege de eerste helft op voorsprong, maar vlak voor de pauze zorgde Thijs Oosting voor de gelijkmaker.

De bezoekers verprutsen na de pauze dé kans op een nieuwe voorsprong. Danny Verbeek zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Rody de Boer.

Jong AZ kwam vijf minuten later wél op voorsprong. Ferdy Druijf, vorig jaar de topscorer van de Eerste Divisie, maakte zijn eerste treffer van dit seizoen.

Ruben Rodrigues bezorgde FC Den Bosch in de slotfase een punt door de 2-2 op het bord te zetten. Druijf kon Jong AZ alsnog de winst bezorgen, maar faalde vijf minuten voor tijd vanaf elf meter.

FC Den Bosch klimt door het gelijke spel naar de dertiende plaats met zeven punten uit acht duels, terwijl Jong AZ stijgt naar plaats zestien met zes punten uit evenveel duels.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie